Dia3-e1499069547647.png

De lancering van de Juniors Journey!

Deze zomer zijn we gestart met ons nieuwe persoonlijke ontwikkelingstraject:

De Juniors Journey! Een tweejarig programma bomvol trainingen, workshops, coachingssessies en andere dingen die je nodig hebt om je als young professional te ontwikkelen. Nieuwsgierig hoe we tot het programma zijn gekomen en hoe het is opgebouwd? Wij delen graag onze ervaringen!

Jonge Honden in verandering

Al in januari 2016 zijn we van start gegaan met het onder de loep nemen van het ontwikkeltraject van onze jonge honden. Daarbij hebben we ons aanbod onderzocht: zijn onze basiscursussen nog relevant? Wat verwacht de opdrachtgever van ons? Welke vaardigheden en kennis zijn belangrijk voor jonge honden om te bezitten? Daarnaast was dit ook de tijd waarin Jonge Honden veranderde van huisstijl en haar propositie ververste. Genoeg redenen om ook persoonlijke ontwikkeling aan te pakken!

Juniors Journey

Nadat we genoeg informatie hadden verzameld over de wensen van zowel jonge honden als opdrachtgevers, zijn we aan de slag gegaan. We kwamen erachter dat er een duidelijk verschil is tussen de ‘need to haves’ en ‘nice to haves’. De need to haves focussen op de basisvaardigheden: wat vinden we dat een jonge hond aan kennis, ervaringen en vaardigheden moet bezitten? De nice to haves focussen op het aanvullende, zoals een cursus indesign of modereren. Bij het uitwerken van de need to haves kwamen we erachter dat persoonlijke ontwikkeling een reis is die je doorloopt. Een Juniors Journey.

De need to haves schepten een mooi beeld van onze ambitie met de Juniors Journey. We kwamen erachter dat het een drieledig doel dient:

  • Als jonge hond weet je wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Je maakt bewust keuzes en bent reflectief. Je weet hoe het werkende leven werkt en bezit (zelfgekozen) vaardigheden.
  • Als groep leren we van elkaar. We delen onze kennis en vaardigheden actief. We coachen en helpen elkaar zodat we continu in beweging blijven. Tijdens kwalitatief hoogwaardige en samenhangende trainingen leren we samen en investeren we in ontwikkeling.
  • Als bedrijf hebben we persoonlijke ontwikkeling geïntegreerd in ons werk. We investeren in de kwaliteit van onze dienst en hebben aantoonbaar vaardigheden in huis. We zijn continu bezig met de ontwikkeling van onze dienst wat leidt tot een kwaliteitsverbetering.

Op basis hiervan hebben we een programma ontwikkeld op drie niveaus. Het hart, hoofd en ‘vonk’-niveau.

Ontwikkelen op hartniveau

Het hartniveau staat het eerste jaar centraal en gaat over het ontwikkelen van persoonlijkheid. De jonge hond gaat aan de slag met het beantwoorden van de vraag “wie ben ik”. Het is een intensief jaar met vier verplichte trainingen: persoonlijk leiderschap (via The Discovery Company), persoonlijke effectiviteit, communiceren (Transactionele Analyse) en het acquisitie- en offertetraject.

Ontwikkelen op hoofdniveau

Het hoofdniveau staat het tweede jaar centraal en gaat over het ontwikkelen van vaardigheden. Er zijn geen verplichte trainingen; jonge honden zijn zelf verantwoordelijk voor het volgen van trainingen die aansluiten op hun persoonlijke Journey. En in plaats van veel begeleiding te krijgen, gaan jonge honden zelf nieuwe jonge honden begeleiden als mentor.

Ontwikkelen op vonkniveau

Onze leus is dat wij nét die vonk zijn die beweging veroorzaakt. Maar hoe zorg je nou voor beweging binnen de (semi)publieke sector? Daar staan we jaarlijks uitgebreid bij stil in festivalvorm tijdens ons Vonkifest: hét Jonge Honden festival om de vonk te zijn (en blijven) die beweging veroorzaakt. Middels trainingen en workshops leren we wat beweging betekent en hoe wij dit kunnen veroorzaken bij opdrachtgevers.

Travel buddy

Jonge honden houden elkaar tijdens de Juniors Journey scherp in duo’s: de travel buddies. De buddies worden gevormd door twee jonge honden die net na elkaar zijn begonnen. De buddies zijn maatjes, sparringpartners en aanjagers van elkaar. De buddies doorlopen samen de (verplichte) trainingen, waarna ze kunnen reflecteren en elkaar scherp kunnen houden op leerdoelen en geleerde lessen. Samen sta je sterk en hou je elkaar scherp!

Reisbegeleiders en douane

Aan jonge hondse begrippen geen gebrek tijdens de Juniors Journey! Om de kwaliteit van het programma te bewaken, werken we met reisbegeleiders en een heuse douane. Reisbegeleiders Jor, Marnix, Bianca en Merit zorgen ervoor dat het Juniors Journey programma inhoudelijk goed is (en blijft), zorgen voor het aanbod en bewaken de voortgang.

We werken voor de trainingen in jaar één met externe trainers zodat we verzekerd zijn van de hoogste kwaliteit. Deze externe trainers helpen ons ook mee om de kwaliteit van het programma te bewaken in de douane (Raad van Advies) en daar zijn we heel dankbaar voor! Het kan niet anders dan dat we dit artikel afsluiten met een dank je wel aan: André Bolland en Annet Lips van The Discovery Company (training persoonlijk leiderschap), Lara van der Veen (huiscoach) en Sandra Bouwmeester (Transactionele Analyse).

Talentontwikkeling

Meer weten over hoe we dit hebben onderzocht, aangepakt en ontwikkeld? Nieuwsgierig naar wat young professionals verwachten rondom persoonlijke ontwikkeling? Wij denken hebben door dit proces veel ervaring op gedaan die we graag delen. Neem daarvoor contact op met Merit via merit@jongehonden.com / 0633089554.

 

Add your comment