Communicatiemedewerker bij de BGT

Vanaf 1 januari 2016 zal de BGT (De Basisregistratie Grootschalige Topografie) de grootschalige, digitale, en gedetailleerde kaart van Nederland worden, die voor iedereen vrij beschikbaar is via Internet. De BGT maakt deel uit van het stelsel van Basisregistraties, dat een elektronische overheid mogelijk maakt, die klantvriendelijker werkt. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu is verantwoordelijk voor de BGT en heeft hiervoor een wet opgesteld, die iedere bronhouder (bijvoorbeeld de gemeente, provincie en rijkswaterstaat) verplicht zijn eigen stukje van de nieuwe kaart op tijd aan te leveren

Het SVB-BGT (Samenwerkingsverband BGT) voert de regie over het transitieproces naar de BGT. Jonge hond Tess ondersteunt bij de communicatie over het programma en is hierbij de spin in het web. Werkzaamheden zijn o.a. het ontwikkelen strategische communicatiekaders, het opstellen van een communicatieplan, het schrijven van persberichten, interne en externe communicatie, beursrepresentaties, social media en advisering van structuur en content van de website.

Jonge hond Tjitske is ook betrokken bij de BGT en doet de communicatie vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Zij organiseert het communicatieoverleg met de betrokken partners, denkt mee over de communicatiestrategie en ondersteunt vervolgens het programmateam van het ministerie bij de uitvoering daarvan. Zo houdt ook zij zich bezig met social media, persberichten, beurzen en congressen. Ook maakt ze elke maand de nieuwsbrief. Tess en Tjitske laten de communicatie van beide partijen goed op elkaar aansluiten, mede doordat zij elkaar iedere vrijdag zien en met elkaar kunnen sparren.

  • Projectmedewerker
  • Spin in het web
  • Communicator
  • Organisator
  • Sparringpartner