ruimtelovesenergiewebsite2-e1488640479560.jpg

RUIMTE LOVES ENERGIE

Jonge hond Jasmijn ging op pad als razende reporter voor het platform Wij Maken Nederland.

Ze bezocht de praktijkbijeenkomst Omgeving en Energie en schreef een verslag over de prille liefdesrelatie tussen de leefomgeving en de energietransitie.

“RUIMTE LOVES ENERGIE”
De prille liefdesrelatie tussen de leefomgeving en de energietransitie

De urgentie is groot!
Ruimte loves Energie. Het klinkt hoopvol en liefdevol, zeker op 14 februari 2017, maar Nederland bungelt met een discutabele 5,6% duurzame energieopwekking onderaan de lijst, zelfs onder de VS. Daarbij wordt er teveel vastgehouden aan de mythes dat technologische ontwikkeling ons ‘er doorheen gaat slepen’, bottom-up initiatieven ‘het gaat doen’ en de markt ‘ons gaat redden’. De urgentie is dus groot om snel samen aan de slag te gaan.

De praktijkbijeenkomst Omgeving en Energie is daarom niet voor niets. We zijn bij de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RvCE) in Amersfoort. Een middag georganiseerd in het kader van het nationale Programma Regionale Energiestrategieën door de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), het ministerie van Infrastructuur en Milieu, RVO en RUIMTEVOLK. Dat is een mondvol, maar het doel is duidelijk: gemeenten en regio’s in Nederland helpen om de koppeling te maken tussen het veranderende omgevingsbeleid en de energietransitie.”

Benieuwd geworden en wil je meer lezen? Je vindt het hele verslag hier.

Add your comment