Website-beeld-e1498229052455.png

SCRIPTIE SEPTEMBER: DE WERELD IN BEWEGING

Jonge Honden zoekt scripties die nét die vonk zijn die beweging veroorzaken!

Heb jij een vernieuwende scriptie over een onderwerp dat ons allemaal raakt? Beschrijft deze een ruimtelijke, sociaal-maatschappelijke, politieke of  economische veranderingen om ons heen?  Is het een scriptie die ons meer vertelt over de toekomst? Over hoe we met elkaar omgaan en onszelf zien in een wereld die constant in beweging is?  En neem jij geen genoegen met een zesje? Dan is het tijd om je scriptie bij ons in te leveren!

Wij zoeken scripties die Nederland helpen vernieuwen en stand houden in een wereld die verandert. Jonge Hondse scripties, met een origineel idee en praktische aanbevelingen.

De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Juist daarom heeft Nederland behoefte aan universitaire starters die niet standaard zijn. Aan jonge honden die inhoudelijk op de hoogte zijn en zich enthousiast ergens in verdiepen, met een originele kijk op de wereld, praktisch, flexibel en ondernemend. Die houding zie je terug in hun scriptie en dat is waarom wij vanuit Jonge Honden in 2017 opnieuw Scriptie September organiseren. Want zulke vernieuwende universitaire starters en hun scripties verdienen een podium.

Scriptie-September?

Scriptie September is een leuke, ondernemende versie van een scriptieprijs, in het leven geroepen door junior adviesbureau Jonge Honden. Tussen 23 juni en 9 augustus 2017 kunnen studenten en pas afgestudeerde academici hun Jonge Hondse scriptie inzenden. Uit alle inzendingen selecteren we de 6 meest Jonge Hondse scripties. De schrijvers begeleiden we om op een pakkende manier over hun scriptie te vertellen en hiermee mensen te overtuigen van hun verhaal.

Een Jonge Hondse prijs voor de beste scriptie én pitch

Na een maand waarin de studenten en pas afgestudeerden hun complexe, genuanceerde en wetenschappelijke scriptie reduceren tot een kernachtige en pakkende pitch die ze presenteren op het web, wint degene met de meest Jonge Hondse scriptie én beste pitch een persoonlijk ontwikkeltraject. Tijdens dit ontwikkeltraject helpen wij de winnaar zich klaar te stomen voor de arbeidsmarkt door coaching en verschillende trainingen. Denk hierbij onder andere aan een kernkwaliteiten workshop en een stoomcursus solliciteren. De beste drie krijgen daarnaast hun scriptie in boekvorm.

‘Ik wil graag meedoen! Wat houdt dit precies in?’

  • Tussen 23 juni en 8 augustus 2017 zend je je scriptie in via info@jongehonden.com.
  • Jonge Honden selecteert de 6 meest Jonge Hondse scripties uit de inzendingen. Een Jonge Hondse scriptie is een scriptie die: (1) Gaat over verandering (bijvoorbeeld in de ruimtelijke sector, zorg, leefomgeving, onderwijs, communicatie, organisatievormen, duurzaamheid); (2) praktische aanbevelingen doet; (3) voortkomt uit ambitie, enthousiasme, originaliteit en een ondernemende instelling.
  • De 6 meest Jonge Hondse scripties krijgen op maandag 28 augustus een pitchworkshop tijdens de Scriptie September Bootcamp. Hier leer je je scriptie pitchen en maak je samen met ons een mooi pitchfilmpje.
  • De pitches komen op Facebook en kun je een week lang bekijken en liken. De scriptiepitch met de meeste likes wint de publieksprijs.
  • De beste 3, met meest Jonge Hondse scriptie én pitch, gaan door (combinatie tussen publieksprijs en jurybeoordeling). Zij krijgen in ieder geval hun Scriptie in boekvorm.
  • Deze 3 pitchen op donderdag 14 september, tijdens ons flexival: onze jaarlijkse netwerk-BBQ hun scriptie aan alle jonge honden en ons netwerk. Hier wordt de winnaar bekend gemaakt en de prijs uitgereikt.

Add your comment