30 gesprekken over ondernemerschap: 3 inzichten

Bij Jonge Honden hebben we een breed scala aan ervaringsjaren in huis. Vanaf dag één dat je bij ons binnenkomt, werk je bij opdrachtgevers, doe je je eigen acquisitie en draag je bij aan het gezamenlijk runnen van het bedrijf. Een tijd waarin je door de hoeveelheid verschillende opdrachten en werkzaamheden een hele hoop leert. En voor je het weet, zijn er opeens heel wat jaren voorbij..

Van nieuweling tot teamoudste

Mijn compagnon Ricardo en ik – Marte- zijn nu zo’n vier jaar ondernemer bij Jonge Honden. Een periode waarin we ontzettend veel geleerd hebben over ondernemerschap, hoe je een team runt en over onszelf. Ik kan mij geen andere werkomgeving voorstellen, waarbij mijn ontwikkeling in zo’n sneltreinvaart was gegaan. Maar het is ook deels een gekke ervaring, als meest ervarene rondlopen in een bedrijf waar juist de frisse, onbevangen blik centraal staat. Het risico bestaat dat je gaat denken in: ‘zo doen we dat nou eenmaal’, of denkt te weten wat ‘het geheim’ van Jonge Honden is. Ook moet je je verhouden tot de rol van “teamoudste”: geef ik antwoord op alle vragen die opkomen of laat ik collega’s ook zelf tot antwoorden komen?

30+ gesprekken

Om invulling te geven aan die rol hebben Ricardo en ik onszelf dit jaar als doel gesteld om met alle jonge honden gesprekken te voeren over ondernemerschap en de rol daarvan binnen ons bedrijf. Van Boban, die net een paar weken daarvoor bij Jonge Honden startte in loondienst, tot onze mede-ondernemers. En uit deze gesprekken hebben we een heleboel nieuwe inzichten opgedaan over wat ondernemerschap nou eigenlijk is, en waarom het al twintig jaar één van de pijlers van ons bedrijf is. We delen graag de drie belangrijkste lessen.

Les 1: Ondernemerschap zorgt voor vernieuwing

Bij Jonge Honden kun je mede-eigenaar van het concept worden. Als je de andere vennoten kunt overtuigen van je vaardigheden en plannen begin je je eigen onderneming onder de Jonge Honden-paraplu. Als ondernemer mag je vervolgens voor 4 jaar verbonden zijn aan het concept. Daarna maak je plaats voor een volgende generatie. Dit proces zorgt ervoor dat vragen over de toekomst van het bedrijf en over het aanpassen aan de markt continue worden gesteld. Omdat het hele bedrijf mee mag beslissen over de nieuwe ondernemersplannen is ook het hele bedrijf bij dit proces betrokken en zit de vernieuwing in het concept ingebakken.

Les 2: Ondernemerschap draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling

Iedere jonge hond krijgt de vraag gesteld of ondernemerschap “iets” voor haar of hem is. Door na te denken over de volgende stap en je ideeën over het bedrijf aan te scherpen, moet je ook bewust met je eigen ontwikkeling bezig zijn. Wat wil ik nog leren? Welke vaardigheden en talenten bezit ik al? Wat we uit de gesprekken over ondernemerschap haalden, was dat iedereen binnen Jonge Honden met persoonlijke ontwikkeling bezig is en dat de ontwikkelingsvraag vaak gekoppeld is aan ondernemerschap. Ook als je niet als ondernemer aan de slag gaat, vraagt de ondernemende houding die nodig is binnen het concept dat je actief over je toekomst nadenkt.

Les 3: Ondernemerschap is van meerwaarde voor onze opdrachtgevers

Naast de verschillende manieren waarop ondernemerschap bijdraagt aan de ontwikkeling van de jonge hond, heeft een terugkerend onderwerp in deze gesprekken mij opnieuw doen inzien wat Jonge Honden zo uniek maakt: de meerwaarde van ondernemerschap voor onze opdrachtgevers. Want naast dat we van nature vernieuwend, creatief en verbindend zijn, nemen we allemaal onze ondernemende instelling mee naar onze opdrachtgevers. Omdat wij van begin tot eind met z’n allen verantwoordelijk zijn voor het runnen van ons bedrijf, signaleren wij als vanzelf nét wat nodig is binnen een organisatie en pakken dat op. Door deze mentaliteit geven opdrachtgevers keer op keer aan ‘standaard’ meer te krijgen dan alleen het uitvoeren van de opdracht, en heeft de jonge hond de vrijheid om op te pakken waar onze ondernemende handjes van gaan kriebelen.

In het voorjaar van 2021 komt aan mijn ondernemerschap een einde, ik kijk er naar uit om nog een paar maanden van dit concept te mogen genieten. En inmiddels weet ik ook dat het gezond is dat er daarna weer plaats is voor een volgende generatie ondernemers. Zo blijven wij al 20 jaar jong.