Talentontwikkeling

Hoe zorg je ervoor dat iemand zich maximaal ontwikkelt? Jonge hond Sjoerd heeft hier een mening over: Met duidelijke leerdoelen, een heldere opdracht en met behulp van collectieve kracht rek je je ‘stretch-assignment’ op, maak je maximale groei door.

Allereerst is intrinsieke motivatie van belang. Vind je de opdracht inhoudelijk interessant? Zie je de meerwaarde van jouw bijdrage in een project? Qua motivatie om een maatschappelijke bijdrage te leveren zit het meestal wel goed bij de gemiddelde jonge hond en gelukkig zijn onze opdrachtgevers doorgaans ook actief in het sociale domein. Daarnaast komt men vaak bij ons terecht als er gevraagd wordt om iemand met een ondernemende instelling, laat dat nu net onze ‘middle-name’ zijn. So far, so good!

Hoe zorg je ervoor dat iemand het niet te makkelijk heeft op zijn werk, maar ook niet té moeilijk. Te makkelijk, en je raakt snel je motivatie kwijt. Te zwaar, en je bent vooral je energie kwijt aan de frustratie en onzekerheid die het presteren boven je kunnen met zich meebrengt. Wat je wil, is een opdracht die precies uitdagend genoeg is, zodat je een stukje groei kan doormaken. In het Engels heet dat een stretch-assignment, oftewel een uitdaging die je als het ware oprekt.

Om precies die goede match te vinden tussen een jonge hond en een opdracht zijn er meerdere factoren van belang:

Duidelijke leerdoelen en ambities

Hier komt de Junior’s Journey al meteen om de hoek kijken. Met name in het eerste jaar krijgt de jonge hond veel tijd, ruimte en ondersteuning om te bepalen wat en hoe hij/zij wil leren. Deze leerdoelen worden via verschillende (digitale) media gedeeld binnen Jonge Honden, zodat ieders leerdoelen en ambities bekend zijn.

Heldere opdracht

De belangrijkste taak van de contactpersoon bij een opdrachtgever is het scheppen van een helder beeld van de opdracht. Dit helpt ons om de juiste persoon hieraan te koppelen, maar het helpt net zo goed de opdrachtgever om zijn eigen vraag aan te scherpen. Het stellen van de juiste scherpe vragen en de kern hieruit destilleren is een vaardigheid waar elke jonge hond over moet beschikken. Dat maakt het kiezen van de juiste match een stuk eenvoudiger!

Collectieve kracht

Kenmerkend voor ons als bedrijf is dat een jonge hond vaak alleen aan een opdracht werkt, maar zelden alleen staat. Met intervisie, het mentorsysteem, coaching en de hulp van de meer ervaren collega’s brengt een jonge hond altijd de collectieve kracht van heel Jonge Honden mee in de opdracht.

Het diepe in!

Als je nog geen ervaren zwemmer bent kan het eng, of zelfs volstrekt onverstandig zijn om zomaar in het diepe te springen. Met de juiste voorkennis, structuur en begeleiding is dit echter de snelste manier om goed te leren zwemmen. Om de juiste combinatie te maken tussen een jonge hond, een opdracht en de juiste begeleiding is dit misschien wel de belangrijkste succesfactor in ons werk. Alleen zo creëren we de rek die maakt dat een jonge hond zich als een razende kan (blijven) ontwikkelen!

Reactie toevoegen

*Alle velden a.u.b. correct invullen