Social Impact Night #4 | De kledingketen

Social Impact Night #4 | De kledingketen

De Social Impact Night op dinsdagavond 9 februari staat in teken van de kledingketen, zoals de grondstoffen van kleding, nieuwe businessmodellen en de afvalberg. Deze avond laten we ons inspireren door impact organisaties die zich bezighouden op het gebied van circulaire kleding. Het belooft een inspirerende bijeenkomst te worden voor ondernemende wereldverbeteraars (to be) waarbij we ons buigen over de vraagstukken van impactmakers.


Keynote: Fashion for good: het Innovatieplatform
De kern van Fashion for Good is hun innovatieplatform – waar ze degenen die aan duurzame innovatie werken in contact brengen met merken, retailers en financiers om nieuwe ideeën en technologieën van niche naar norm te brengen. Hun missie is om het hele mode-ecosysteem samen te brengen via hun Innovatieplatform en door hunzelf als changemaker in te zetten. Hoe ze dat doen vertellen ze tijdens de Social Impact Night!

Impactmakers:

De missie van MUD Jeans is om de vervuilende mode-industrie te veranderen door te beginnen met het meest populaire kledingstuk: de spijkerbroek. Elke MUD-jeans wordt namelijk na gebruik gerecycled en zo voorkomen ze dat deze duurzame grondstof op de afvalhoop belandt. MUD Jeans heeft een vraagstuk waar ze jouw hulp bij nodig hebben!

I-Did gelooft in een sociale en circulaire samenleving. Een samenleving waar iedereen een bijdrage levert om de cirkel draaiend te houden en waar niemand wordt buitengesloten. Daarom begeleiden ze mensen die lang niet of nog nooit gewerkt hebben, naar werk. Ook ontdekten ze dat niet  meer draagbare kleding een nieuwe grondstof oplevert. Een hoogwaardig kwaliteit vilt, waarin het karakter van de oorspronkelijke kleding is terug te zien. Zee gebruiken gerecycled vilt voor mooie design producten zoals tassen en interieur design. I-Did wil met jou in gesprek!

Indigo ravens staat voor tijdloos design, liefde voor het ambacht met respect voor materialen. Tijdloze en vooral unieke kledingstukken op een eerlijke wijze geproduceerd met gebruikmaking van het overschot aan tweedehands stoffen van uitstekende kwaliteit. Indigo ravens is ontstaan en gevestigd in Utrecht. Het gehele productieproces vindt plaats in deze stad. Zij vinden het van groot belang om de maakindustrie van kleding in Nederland te behouden. We willen de kennis, werkgelegendheid en de waarde van het maakproces behouden en onder de aandacht brengen. Help jij mee?

Ben je erbij? Meld je aan via het formulier onderaan deze pagina.

Programma
18.30: Inloop
19.00: Keynote: Fashion for good
19.40: Pitches van impactmakers
20.00: Brainstorm sessies
20.45: Terugblik & conclusies
21.00: Borrel & bijpraat

Praktische informatie
Wanneer: dinsdag 9 februari 2021
Deuren open: 18:30
Tijd: 19:00-22.00 uur
Online en gratis


Social Impact Nights
Tijdens de Social Impact Nights brengen we impactmakers op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Inspirerende bijeenkomsten voor ondernemende wereldverbeteraars (to be) waarbij we ons buigen over de vraagstukken van impactmakers. Van inspiratie naar actie! Kom je met ons een verschil maken?

Meld je hier aan:

Helaas! We zijn ‘uitverkocht’. Je kunt je wel alvast aanmelden voor de volgende Social Impact Night over Klimaatadaptatie.