We gaan verhuizen (2x)!

We gaan verhuizen! En dat doen we niet één keer, maar twee keer. Leuk, spannend en soms wat onduidelijk. Daarom praten we je even helemaal bij. Zo weet je precies wanneer je ons waar kunt vinden én laten we je alvast zien hoe tof onze nieuwe plek wordt. 

Wittevrouwen, Utrecht: 12 jaar lang ons heilige Hok

Vroeger een autowerkplaats, de afgelopen 12 jaar omgetoverd tot ons heilige Hok: de Gildstraat 91a in Utrecht. Een fijn plekje verscholen achter de huizen van yuppenbuurt Wittevrouwen. Jonge honden komen en gaan, maar ons Hok was twaalf jaar onze stabiele basis. Ze heeft alles meegemaakt. Echt alles. Van zomerse gezelligheid en BBQ’s tijdens onze Flexivals of diepe gesprekken en discussies tijdens onze Open kaart sessies of Social Impact Nights: ons Hok was een perfecte plek om te kunnen werken voor onze opdrachtgevers, aan ons bedrijf en aan onszelf. Ook al was het in de winter stervenskoud en in de zomer niet te harden, lief Hok: we gaan je missen!

Berlijnplein: plek van de toekomst (letterlijk)

Goed, door naar de toekomst. Waarom gaan we eigenlijk weg? Omdat de huur niet- jonge honds werd verhoogd en we natuurlijk van verandering houden, werd het tijd voor iets nieuws.  Al snel kwam RAUM op ons pad. RAUM is gevestigd op het 40.000 vierkante meter grote Berlijnplein , dat nu al jaarlijks zo’n 25.000 bezoekers trekt. Naast de grote rode bioscoop van Pathé en net over de gele brug. RAUM vormt niet alleen letterlijk de verbinding tussen Utrecht centrum en Leidsche Rijn, maar ook figuurlijk. Het is een plek waar door een programma van installaties en evenementen – waaronder het populaire Berliner Garten – creatieve makers en toekomstbouwers aan elkaar worden verbonden. Samen experimenteren we over hoe we kunnen wonen, werken en leven in de stad van de toekomst. Op een plek waar er steeds weer iets anders te zien en te beleven is. Beweging. Verandering. Dat past wel bij ons. Op het Berlijnplein wordt nu door de Plaatsmaker, die al op meerdere locaties in Utrecht panden heeft bevolkt met creatieve ondernemers, een circulair en demontabel paviljoen gebouwd. In dat paviljoen komt ons nieuwe kantoor, en ook die van andere partijen als het Nieuw Utrechts Toneel, ontwerperscollectief Goede Vrijdag en de Buurtwerkkamer Leidsche Rijn. Ons toekomstige adres is:

Jonge Honden
Berlijnplein 524
3541 CN, Utrecht

De bouw is gestart, en vanaf februari 2020 kun je ons hier komen bezoeken! Meer lezen over onze nieuwe plek, naar “Berlijns voorbeeld?”? Het NRC schreef er laatst dit artikel over. Of bekijk deze toffe video over het Berlijnplein:

Catharijnesingel: onze tijdelijke verblijfplaats

We moeten ons Hok in Wittevrouwen eerder verlaten dan ons nieuwe kantoor in Berlijnplein af is. Bijna vijf maanden overbruggen dus. Op zich kunnen we best zonder kantoor hoor, maar gezellig is het niet.  Gelukkig heeft Movisie, hét landelijk kennisinstituut van sociale vraagstukken, haar deuren voor ons open gezet. Op woensdagen en vrijdagen is het bij hen rustig en bij ons druk. Op deze dagen delen wij het kantoor. Tot eind januari 2020 kun je ons bezoeken bij:

Movisie
Catharijnesingel 47
3511 GC Utrecht

Postbus 13121: voor als je ons wat op wilt sturen

Al met al betekent deze periode dat we veel on the move zijn. Niet echt handig voor de post dus. Daarom houden we als postadres onze Postbus aan. Wil je ons wat sturen? Maak het de postbode (en ons) makkelijk en verstuur je post naar:

Jonge Honden
Postbus 13121
3507 LC Utrecht

We kijken uit naar ons verhuisavontuur én naar de nieuwe toekomst op het Berlijnplein. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen? Laat het ons weten.

Tot snel,

Jonge Honden.

Reactie toevoegen

*Alle velden a.u.b. correct invullen