We gaan verhuizen (2x)!

We gaan verhuizen! En dat doen we niet één keer, maar twee keer. Leuk, spannend en soms wat onduidelijk. Daarom praten we je in dit artikel helemaal bij. Zo weet je precies wanneer je ons waar kunt vinden én laten we je alvast zien hoe tof onze nieuwe plek wordt. 

Gildstraat 91a, Utrecht: 12 jaar lang ons heilige Hok

Vroeger een autowerkplaats, de afgelopen 12 jaar omgetoverd tot ons heilige Hok: de Gildstraat 91a in Utrecht. Deze plek is de afgelopen 12 jaar ons huis geweest waar we al onze relaties, opdrachtgevers, trainers en sparringpartners hebben mogen ontvangen. En wat hebben we hier een ontzettend mooie en wervelende tijd gehad. Van zomerse gezelligheid en BBQ’s tijdens onze Flexivals of diepe gesprekken en discussies tijdens onze Open kaart sessies of Social Impact Nights: ons Hok was een perfecte plek om te kunnen werken voor onze opdrachtgevers, aan ons bedrijf en aan onszelf. De Gildstraat was een plek waar we naar hartenlust JongeHonds konden zijn in onze ideeën en acties. Lief Hok: we gaan je missen! Nog leuke weetjes, annekdotes, events ofzo van vóór onze tijd?

Berlijnplein 520: plek van de toekomst (letterlijk)

Goed, door naar de toekomst. Waarom gaan we eigenlijk weg? Nadat ons huurcontract werd opgezegd (hoe brengen we dit?) zijn we op zoek gegaan naar alternatieven. Na vele onderhandelingen en bezichtigingen kwamen we er achter dat we in ieder geval in Utrecht wilde blijven. Al snel kwam RAUM op ons pad. RAUM is gevestigd op het 40.000 vierkante meter grote Berlijnplein. Naast de grote rode bioscoop van Pathé en net over de gele brug. RAUM vormt niet alleen letterlijk de verbinding tussen Utrecht centrum en Leidsche Rijn, maar ook figuurlijk. Het is een plek waar door een programma van installaties en evenementen – waaronder het populaire Berliner Garten – creatieve makers en toekomstbouwers aan elkaar worden verbonden. Zo werken ze aan de stad van de toekomst. Zie het als een stadslab. Klinkt dat als Jonge Honds? Dat dachten wij ook.

Wij dompelen ons graag onder in ruimtelijke opdrachten of gebiedsontwikkelingen. Bij Jonge Honden zit constante vernieuwing in het DNA, aan de slag gaan met maatschappelijke vraagstukken in ons bloed. We kunnen dan ook niet wachten om ons intrede hier te maken. Dit alles voelde voor ons als een perfecte match dus . Op het Berlijnplein wordt een paviljoen gebouwd waar wij een circulair en demontabel kantoor krijgen, samen met een aantal andere partijen waaronder het Utrechts Toneel, X, X. Dit alles als een experiment over hoe we kunnen wonen, werken en leven in de stad van de toekomst. Een plek waar er steeds weer iets anders te zien en te beleven is, en dan ook goed aansluit bij onze ondernemende geest. De bouw van ons toekomstig kantoor is gestart, en in januari 2020 kunnen we intrekken en kan je ons hier bezoeken.

Jonge Honden
Berlijnplein 520
3541 CN Utrecht

Catharijnesingel 47: onze tijdelijke verblijfplaats

Aangezien ons contract op de Gildstraat eind augustus afloopt en we pas in het nieuwe jaar op het Berlijnplein terecht kunnen, zijn we op zoek gegaan naar een tussentijdse oplossing. Er zijn verschillende ideeën voorbij gekomen: elke vrijdag bij een andere opdrachtgever langs? Gewoon een paar maanden zonder kantoor? Uiteindelijk raakten we in gesprek met Movisie, hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken waarmee ze duurzame en positieve verandering teweeg brengen. De nieuwsgierigheid en werkwijze van Movisie sluiten goed aan bij onze JongeHondse manier van werken. En wat bleek? Precies op woensdagen en vrijdagen is het relatief rustig bij hun op kantoor en hebben ze genoeg plek voor Jonge Honden. Kortom: we gaan tijdelijk hokken met Movisie! We kijken er naar uit om met elkaar, naast elkaar en voor elkaar te gaan werken. Wil je ons tot het eind van het jaar bezoeken, dan vind je ons vanaf 1 september op woensdag en vrijdag op dit adres:

Movisie
Catharijnesingel 47
3511 GC Utrecht

Postbus 13121: voor als je ons wat op wilt sturen

Al met al betekent zullen we de komende periode veel on the move zijn. Niet echt handig voor de post dus. Daarom houden we als postadres onze Postbus aan. Wil je ons wat sturen? Maak het de postbode (en ons) makkelijk:

Jonge Honden
Postbus 13121
3507 LC Utrecht

We kijken uit naar ons verhuisavontuur én naar de nieuwe toekomst op het Berlijnplein. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen? Laat het ons weten. Wil je binnenkort alvast een kijkje nemen op onze nieuwe locatie? Kom naar ons nieuwe festival Drift!

Tot snel,

Jonge Honden

Reactie toevoegen

*Alle velden a.u.b. correct invullen