Onderhandelen over je salaris

Hoeveel ben je als werknemer waard? Of als jonge hond? Hoe druk je jouw toegevoegde waarde op de werkvloer uit? Met de training ‘Onderhandelen over je salaris’ gingen we het gesprek met elkaar aan. Óók over het doorbreken van de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Jonge hond Jor van der Mijl schreef een sfeerverslag.


Hoeveel is een biertje waard? Of een laptop? Of een auto? Veel mensen hebben hier wel een beeld bij. Die bedragen zullen niet voor iedereen hetzelfde zijn, maar de meeste mensen kunnen met weinig moeite een inschatting maken.

Maar hoeveel ben je als werknemer waard? Of als jonge hond? Om één of andere reden is die vraag een stuk lastiger. Want hoe druk je jouw toegevoegde waarde op de werkvloer nou in geld uit? Blijkbaar ben ik niet de enige die deze vraag een uitdaging vindt. Want toen mijn collega Eefke met het voorstel kwam om een training over salarisonderhandeling te regelen binnen Jonge Honden, hadden we binnen een mum van tijd 16 enthousiaste collega’s bij elkaar.

Op vrijdag 28 mei kwam Sophie van Gool van Salaristijger bij ons over de digitale kantoorvloer, voor de training ‘Onderhandelen over je salaris’. In een 3 uur durende workshop (die voor ons gevoel voorbij vloog!) bracht Sophie ons de fijne kneepjes van het onderhandelen bij. We startten met een uitleg over de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Dit zit veel complexer in elkaar dan de kort-door-de-bocht uitleg van ‘mannen hebben een grotere mond bij onderhandelingen dan vrouwen’. Daarna volgde de theorie van het onderhandelen, onderbouwd door praktische tips en interessante statistieken. Wist je bijvoorbeeld dat 83% van de salarisgesprekken iets oplevert voor de werknemer?

Marieke maakte een tekening van haar inzichten

Weten hoe je iets zou moeten aanpakken, is wel iets anders dan het écht doen. Als vervolgstap gingen we in tweetallen een casus oefenen, waarbij de één de werkgever en de ander de werknemer speelde. Het was grappig om te merken dat – ondanks dat er niets op het spel staat bij het oefenen – iedereen toch graag als ‘winnaar’ uit een onderhandeling wil stappen. En wat blijkt, dit kun je volgens Sophie juist als tactiek inzetten. Geef af en toe iets weg. Maar zorg dat je daar iets anders voor terugkrijgt. Zo hebben beide partijen aan het einde iets ‘gewonnen’ en schud je elkaar tevreden de hand.

Maar terug naar de hamvraag: hoe bepaal je je waarde op de werkvloer? Ga op onderzoek! Kijk naar je talenten en relevante werkervaring, zoek vergelijkbare functies, vraag het aan vrienden en familie, check websites zoals Loonwijzer en Salariskompas en schakel experts in zoals recruiters en Salaristijger. Uiteindelijk is er geen goed of fout antwoord; wat je waard bent, hangt helemaal af van de context. Dus maak er werk van!