Ondernemen in een nieuwe toekomst

Ondernemerschap staat hoog in het vaandel bij Jonge Honden. Al 20 jaar worden verschillende kleine bedrijfjes gestart (en opgeheven), en doorgegeven aan de volgende generatie. Zo startten ook wij ons eigen bedrijf. Een bedrijf die we helemaal zelf, van begin af aan konden opbouwen. De tijd daarvoor leek immers goed. En we waren niet alleen, in een periode van 3 à 4 maanden verliet een grote groep jonge honden het bedrijf om plaats te maken voor een nieuwe generatie die vol enthousiasme begon aan een ‘nieuw tijdperk’.

Alweer een half jaar geleden (het voelt als gister) zetten we onze handtekening onder dit avontuur. Ruim een jaar geleden begonnen we met het opschrijven van onze ideeën. Start je een onderneming binnen Jonge Honden dan laat je in een ondernemingsplan zien wat je ideeën zijn voor het bedrijf. Onderdeel van onze visie: een futureproof Jonge Honden. Met een blik die meer gericht is naar buiten: de opdrachtgever en de markt; dan naar binnen: Jonge Honden. En met een blik gericht op morgen, in plaats van gister.

Rimpels of golven

Hoe die ‘morgen’ eruitziet is, zeker nu, koffiedik kijken. Maar erg rooskleurig lijkt die niet te zijn. In het nieuws wordt immers gesproken over een economische crisis. Een crisis die de vorige zou doen verbleken. Een crisis met de sterkste daling in werkgelegenheid in 100 jaar.

Niet echt het nieuws wat je wil lezen als startend ondernemer, maar zoals een wijs man ooit zei: ‘always look on the bright side of life’. Want, dit maakt onze visie op het bedrijf ineens prangender dan ooit. Niet alleen vinden wij het belangrijk om dit te doen, het is ineens noodzakelijk om dit te doen. En wij vinden dat niet alleen, de rest van het bedrijf vindt dat ook.

En dus kwamen de koppen bij elkaar en werden er plannen gesmeed. Tijd om te onderzoeken hoe wij beweging brengen én waar wij zelf naar toe bewegen. Creëren we rimpels in de zee, deinen we mee op de golven of varen we oost of west? Vragen die we zelf zouden kunnen beantwoorden, maar interessanter nog om ze eens voor te leggen aan onze opdrachtgevers. Want welke kant varen zij op? En missen wij anders niet de boot?

Daarom gaan wij in corona tijd in gesprek met onze opdrachtgevers. Met behulp van Design Thinking (een onderzoeksmethode waarbij de klant centraal staat) brengen we samen zijn of haar klantreis in beeld. Welk pad bewandelt een opdrachtgever met ons, hoe wordt dat ervaren en sluit onze dienstverlening aan op de toekomstige vraag van de opdrachtgever?

Denk met ons mee

Old skool in gesprek (gecombineerd met een beetje new skool, want ja, het moet wel digitaal) over de ontwikkelingen en toekomstige vraag van onze opdrachtgevers. Heb jij daar ideeën bij? Zie je kansen voor ons? Of lijkt je het leuk om dit samen met ons te verkennen? Laat het ons weten. Een digitaal belletje is zo gedaan.

Ondertussen maken wij ons op voor onze eerste ondernemers heidag. We kijken terug en we kijken vooruit; wat blijft aan boord en wat gooien we overboord om de juiste koers te blijven varen? Zowel binnen Jonge Honden als bij onze opdrachtgevers om uiteindelijk beweging te creëren.

Josse & Ike