Gemeente Nieuwegein

Gemeente Nieuwegein - Communicatie

Nieuwegein is een jonge stad met historische accenten. Er is volop werkgelegenheid: zo’n 40.000 mensen hebben hier hun werkplek. Bedrijventerrein Het Klooster ligt centraal en heeft eigen aansluitingen op de doorgaande autowegen. Tegelijkertijd zijn er ook uitdagingen op het gebied van veiligheid. Jonge Honden Ike, Tessa, Thomas en Daan zette zich in op de communicatieafdeling voor met name de onderwerpen Economische Zaken, Veiligheid en Ruimtelijke Ordening.

Jonge Honden als de Vonk

Jonge hond Daan hield zich in Nieuwegein vooral bezig met vernieuwing van het centrum genaamd City Nieuwegein. Er zijn verschillende participatiemomenten georganiseerd om de Nieuwegeiners te betrekken bij hun nieuwe stadscentrum.

Ike was contactpersoon voor de lokale pers in Nieuwegein, verzorgde communicatie uitingen over de archeologische vondsten op het bedrijvenpark Het Klooster en werkte mee aan een veiligheidscampagne.

De laatste jaren zijn online communicatiemiddelen steeds belangrijker geworden, zoals social media en participatiewebsites. Tessa schrijft persberichten, nieuwsbrieven en Social Media berichten, maar houdt zich ook bezig met de structuur van participatiepagina ikbennieuwegein.nl en de opzet van communicatiecampagnes. Met Tessa kreeg gemeente Nieuwegein zowel een doorpakker als bedenker van nieuwe ideeën.

Referenties en aanbevelingen

Tessa heeft zich ingezet voor verschillende campagnes, zoals autokraak en de vuurwerkcampagne. Ze denkt goed mee en voert de acties vervolgens ook zelfstandig naar tevredenheid uit.

22 februari 2018