Gemeente Nieuwegein

Gemeente Nieuwegein - Communicatie

Nieuwegein is een jonge stad met historische accenten. Er is volop werkgelegenheid: zo’n 40.000 mensen hebben hier hun werkplek. Bedrijventerrein Het Klooster ligt centraal en heeft eigen aansluitingen op de doorgaande autowegen. Tegelijkertijd zijn er ook uitdagingen op het gebied van veiligheid. Jonge Hond Tessa zette zich vier maanden in op de communicatieafdelingen voor met name de onderwerpen Economische Zaken en Veiligheid.

Jonge Honden als de Vonk

De laatste jaren zijn online communicatiemiddelen steeds belangrijker geworden, zoals social media en participatiewebsites. Tessa schrijft persberichten, nieuwsbrieven en Social Media berichten, maar houdt zich ook bezig met de structuur van participatiepagina ikbennieuwegein.nl en de opzet van communicatiecampagnes. Met Tessa kreeg gemeente Nieuwegein zowel een doorpakker als bedenker van nieuwe idee├źn.

Referenties en aanbevelingen

Tessa heeft zich ingezet voor verschillende campagnes, zoals autokraak en de vuurwerkcampagne. Ze denkt goed mee en voert de acties vervolgens ook zelfstandig naar tevredenheid uit.

22 februari 2018