De Nationale Politie

 

Organisatieontwikkeling bij de Nationale Politie

De sector Huisvesting van de Nationale Politie staat de komende jaren voor een grote en complexe huisvestingsopgave. Ze willen een hoop besparen op de exploitatiekosten en tegelijkertijd de kwaliteit van de huisvesting verbeteren. Deze taak leidt tot een grote vastgoed operatie bestaande uit honderden kleinere en tientallen grote projecten, die moeten leiden tot een kwalitatief hoogwaardige, duurzame en toekomstbestendige huisvesting. Om deze transitie in goede banen te leiden zijn meerdere jonge honden aan de slag gegaan om bij te dragen aan de ontwikkeling van de huisvestingsorganisatie binnen de Nationale Politie. 

Jonge Honden als de Vonk

Jonge hond Yke werkt binnen de sector huisvesting met het team Organisatieontwikkeling aan de inrichting van de sector. Zij zetten zich in voor de ontwikkeling van de medewerkers in deze veranderende context. Als adviseur organiseert Yke o.a. kennissessies en sector brede bijeenkomsten. Daarnaast is zij sparringpartner en verandermanager van een teamchef en houdt ze zich bezig met de inrichting van een coaching traject.

Jonge hond Ashna werkt ook aan de ontwikkeling van een team binnen de sector Huisvesting. Als programmasecretaris richt zij zich op de ontwikkeling van een nieuw team. Vraagstukken waar zij zich mee bezighoudt zijn: hebben we genoeg capaciteit om de deadlines te halen, hoe zorgen we ervoor dat het team gaat floreren en hoe houden we de voortgang overzichtelijk bij? 

28 januari 2020