De basis van scrum

De basis van scrum

In deze vier uur durende training maak je kennis met de basis van Scrum. Scrum is een flexibele manier om projecten uit te voeren. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams die in korte sprints naar resultaten toewerken. Aan het einde van de training ken je de filosofie achter Scrum en weet je hoe Scrum werkt. Je hebt een toolbox van Scrum-elementen om mee aan de slag te gaan binnen jouw eigen organisatie of project.

Scrum is als ‘projectmanagementmethode’ niet meer weg te denken uit de huidige werkwereld. Waar het ooit begon als methode om softwareproducten te ontwikkelen, wordt het nu in een brede range van profit en non-profit organisaties toegepast. We nemen je mee in de theoretische basis achter Scrum, laten zien hoe een Scrumteam werkt, duiken in de verschillende bijeenkomsten die zo’n team heeft en laten je kennismaken met handige Scrum-tools. Omdat je het beste leert door zélf te ervaren, starten we tijdens de training een project op met behulp van Scrum. Dat kan een eenvoudig project zijn waar jouw team nu aan werkt, of een fictief project dat wij voor je bedenken.

Het programma

Tijdens de basistraining doorlopen we samen de stappen van Scrum aan de hand van een (fictief) project:

  • We spelen een spel om de kracht van scrum te ontdekken.
  • We nemen je mee in de geschiedenis van scrum en delen de theoretische basis achter de methode.
  • We duiken in de verschillende rollen van een scrumteam: de scrummaster, product owner en teamleden.
  • We leggen uit hoe scrumbijeenkomsten eruit zien. Hoe start je een project samen op? En wat zijn stand-up’s nu precies?
  • Je leert wat een sprintplanning, stand-up, review, ijsberg, definition of done en retrospective zijn. Door te oefenen met deze tools maak je ze eigen.
  • Samen met je collega’s bedenk je welke aspecten van scrum je direct kunt implementeren in jullie dagelijkse werk. Welke tools gaan jullie in de praktijk gebruiken?

Jonge Honden als trainers

Bij Jonge Honden pakken we zaken vaak net even anders aan. We passen nieuwe en slimme manieren van werken toe binnen allerlei organisaties. ‘’De basis van scrum’’ is daar een voorbeeld van. Onze scrumtrainers kennen zowel de theorie achter scrum, als de praktijk. Want scrum leer je niet uit boeken, maar vooral door het gewoon te doen. Daarom helpen we nu al verschillende organisaties in de (semi) publieke sector om in de actiemodus te komen. De kennis delen we regelmatig met andere jonge honden waardoor we veel van elkaar leren, zodat ook zij scrum kunnen inzetten om slimmer te werken met hun opdrachtgevers. Enthousiasme, inspiratie en vooral veel zelf doen en ontdekken staan hierbij centraal.

Praktische informatie

Wij bieden deze training zowel aan op een locatie naar keuze, als op ons Hok (het Jonge Honden kantoor). Afhankelijk van de groepsgrootte wordt de training gegeven door één of twee trainers. De prijs varieert van €750,- (voor een groep tot max. 9 deelnemers), tot €1250,- (voor een groep tot max. 18 deelnemers) (excl. BTW). De workshop duurt 4 uur.

Onze gecertificeerde Scrum-masters helpen je ook graag met het opstarten van jouw project volgens de Scrum-methode. Neem hiervoor contact op met trainerspool@jongehonden.com.

Interesse?

Neem contact op met de Jonge Honden Trainerspool via trainerspool@jongehonden.com of bel met +31 (0)30 293 6468.

25 oktober 2017