Kickstart je project met Scrum

Kickstart je project met scrum

Komt jouw project maar niet van het papier in de actie modus? En wil je goed inzichtelijk krijgen wat er allemaal moet gebeuren en wat daarvoor nodig is? Of wil je samen met je projectteam een frisse kickstart van je project zonder een pagina’s dik plan?

Kickstart je project met scrum tools! Tijdens de kickstart helpen we je in 3 tot 4 uur met jouw projectstart. We starten met een spel waardoor je ervaart wat de kracht van scrum is. Daarna gaan we aan de slag! We formuleren samen de doelen en resultaten van het project via de scrum methodiek. We staan stil bij de projectambities en wat er precies moet gebeuren. We schrijven uit wanneer het werk af is en wie wat doet. Ondertussen leren we je gelijk de beginselen van scrum. De uitgangspunten kun je weer toepassen in nieuwe projecten. Twee vliegen in een klap dus! En dan? We helpen je om alles uit te werken en denken mee met de vervolgstappen om het project tot een succes te maken. Zodat je direct aan de slag kunt met een succesvolle projectstart.

Jonge Honden als trainers

Bij Jonge Honden pakken we zaken vaak net even anders aan. We passen nieuwe en slimme manieren van werken toe binnen allerlei organisaties. ‘’Kickstart je project met scrum’’ is daar een voorbeeld van. Onze scrumtrainers kennen zowel de theorie achter scrum, als de praktijk. Want scrum leer je niet uit boeken, maar vooral door het gewoon te doen. Daarom helpen we nu al verschillende organisaties in de (semi) publieke sector om in de actiemodus te komen. De kennis delen we regelmatig met andere jonge honden waardoor we veel van elkaar leren, zodat ook zij scrum kunnen inzetten om slimmer te werken met hun opdrachtgevers. Enthousiasme, inspiratie en vooral veel zelf doen en ontdekken staan hierbij centraal.

Het programma

Tijdens de kickstart doorlopen we samen met het projectteam alle stappen om tot actie te komen. Zo staan we allemaal achter de doelen, wensen en acties van het project. Aan de hand van de volgende stappen geven we een kickstart aan je project:

  1. We spelen een spel om de kracht van scrum te ontdekken.
  2. We bepalen samen de doelen, resultaten en ambities van het project. Dit doen we aan de hand de projectstory.
  3. We bepalen wat er allemaal moet gebeuren en wat het meeste waarde toevoegt aan het project. Dit doen we door het vullen van de zogenaamde ‘ijsberg’ met de doelen en ambities van het project, tot de acties die erbij horen.
  4. We bepalen wanneer het werk af is en wie wat doet. Dit doen we in de sprint backlog.
  5. We helpen je met uitwerken en denken mee over de vervolgstappen om het project tot een succes te maken.

Je projectteam gaat naar huis met concrete acties om aan de slag te kunnen. Zo start je het project succesvol!

Praktische informatie

Wij bieden deze kickstart zowel aan op een locatie naar keuze, als op ons Hok (het Jonge Honden kantoor). Afhankelijk van de groepsgrootte wordt de training gegeven door een of twee jonge honden. De prijs varieert van €750,- (voor een groep van max. 10 deelnemers), tot €1250,- (voor een groep tot max. 20 deelnemers) (excl. BTW). De workshop duurt maximaal 4 uur.

Interesse?

Neem contact op met de Jonge Honden Trainerspool via trainerspool@jongehonden.com of bel met +31 (0)30 293 6468.

25 oktober 2017