Placemaking in Merwede

Vlammen in nieuwe stadswijk Merwede

Merwede wordt een aantrekkelijk, duurzaam en hoogstedelijk gebied voor wonen, werken, cultuur en recreëren. Eén van de keuzes is om Merwede te laten functioneren als proeftuin voor het nieuwe stedelijke leven.

Het woord ‘wordt’ zegt het al. Merwede is er nog niet. Maar in de  zoektocht naar nieuw stedelijk leven organiseert Jonge Hond Marjolein Antonides, vanuit Unchain the Tigers, in Merwede nu al een serie bijzondere ontmoetingen, activiteiten en initiatieven door middel van branding en placemaking. Met als doel Merwede nu al toffe plek te maken!

De samenwerkende eigenaren zijn: AM/Synchroon, Ramphastos, Jansen-De Jong, BPD, VVE-Merwede/Lingotto, G&S/Boelens de Gruyter/Round Hill Capital en de gemeente Utrecht (als zevende grondeigenaar).

Jonge Honden brengt beweging

Oke, maar wat doet Marjolein nu precies? Branding, placemaking? Unchain the Tigers maakt Merwede nu al tot dé proeftuin van Utrecht, ook al is de schop nog niet de grond in gegaan. Zo organiseert Marjolein College Tours met André Kuipers en Adriaan Geuze, waarbij duurzaamheid en Public Spaces het thema waren. Maar ze initieerde ook een sportief event met als doel ‘verbinding’. Zo rende ondernemers tijdens de Merwede Run 6 km dóór bedrijven heen. Letterlijk. Ook zijn er plekken voor rust en ontmoeting. Zo kan men in de Merwede Pluktuin een mooie bos bloemen plukken en uitrusten langs het Merwedekanaal.

 

6 augustus 2018