De Rijksoverheid en het Voedingscentrum

Gezonde en duurzame Rijksrestaurants

De Rijksoverheid kent vele uitdagingen op het gebied van de eigen bedrijfscatering. Zo moeten alle Rijksrestaurants, volgens het Nationaal Preventie Akkoord, in 2021 ‘gezond’ zijn, volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Ook spelen de thema’s circulaire economie, duurzaam assortiment, eerlijke handel en inclusieve samenleving een steeds grotere rol. Jonge hond Tessa begeleidde een pilot vanuit het Categoriemanagement voor het Rijk, waarin ze samen met cateraars en contractmanagers het monitorde en verbeterde op zowel gezondheid als de andere vier thema’s.

Jonge Honden brengt beweging

Tijdens deze pilot bracht Jonge Honden beweging door partijen met elkaar te verbinden om samen aan een gezamenlijk doel te werken. Dat deden we door bijeenkomsten op een ludieke manier neer te zetten en de deelnemers uit te dagen gezamenlijk in oplossingen te denken en best practices te delen. Ook leverden we concrete handvatten aan waar de partijen mee verder konden, zoals een adviesrapport en quick scan.
“Ik was erg blij met de inspiratie en energie die tijdens de gezamenlijke bijeenkomst ontstond. Dat maakte dat iedereen weer zin had om verder aan de doelen te werken” – Rob Heijink, RVO
Bekijk het eindrapport Gezonde bedrijfsrestaurants
Bekijk het Eindrapport Duurzame Bedrijfsrestaurants

 

10 april 2020