Acquisitie Skills

The Game - Acquisitie workshop

Je werkt al een tijdje als ondernemer of als adviseur bij een organisatie. Een van je taken is het uitbreiden van het netwerk en het binnenhalen van opdrachten. Hoe pak je dat aan? Hoe voer je een goed acquisitiegesprek en haal je je droomopdracht binnen? Met de training ‘The Game: Acquisitieskills’ doorloop je een acquisitietraject vanaf het moment dat je een potentiële opdrachtgever voor het eerst ontmoet, tot aan het uitbrengen van een offerte. We geven je theorie, tips en tricks om een origineel en overtuigend acquisitiegesprek te voeren. Mét het gewenste resultaat: het binnenhalen van die opdracht.

Jonge Honden als trainers

Bij Jonge Honden is iedereen verantwoordelijk voor acquisitie. Daarom weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om zelfverzekerd in je schoenen te staan tijdens een gesprek. Tijdens de training ervaar je hoe je met een flinke dosis enthousiasme jouw verhaal doet en hoe je de vraag van een opdrachtgever goed in een offerte kunt vertalen.

Het programma

Tijdens de training werken alle deelnemers voor het fictieve adviesbureau ‘Young Creative Advisory’. In teams doorloop je het acquisitietraject, dat bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Pitchen: Welk deel van jouw persoonlijke verhaal mag niet vergeten worden? Hoe vertel je dit? Daar gaan in het eerste deel van de workshop mee aan de slag.
  • Het gesprek: Yes! Een eerste kennismakingsgesprek staat gepland. In het tweede deel van de training geven we jou handvatten en gesprekstechnieken mee om de juiste vragen te stellen. En het blijft niet bij vragen stellen… we gaan het gesprek ook goed afronden met een vervolggesprek of kersverse opdracht als uitkomst.
  • Opdrachtomschrijving en offerte: In het laatste deel van de workshop gaan we dieper in op de vertaling van een opdrachtaanvraag in een offerte.

Uiteindelijk kiest de fictieve opdrachtgever voor de beste offerte. Dit team heeft het acquisitietraject het best doorlopen en wist de vraag achter de vraag te achterhalen en te vertalen in een mooie opdrachtomschrijving. Dat team wint de challenge én een leuke prijs!

Praktische informatie

Wij bieden de workshop zowel op een locatie naar keuze aan, als op ons Hok (het Jonge Honden kantoor). Voor deze workshop geldt een minimale groepsgrootte van 8 personen. De prijs varieert van €800,- voor een kleine groep (max. 15 deelnemers) tot €1400,- voor grote groepen (max. 30 deelnemers). De workshop duurt 3 uur.

Interesse?

Neem contact op met de Jonge Honden Trainerspool via trainerspool@jongehonden.com of bel met +31 (0)30 293 6468.

25 oktober 2017