Ontdek je kernwaarden

Tot op het bot - zoek je kernwaarden

Waar staat jouw organisatie voor? Waar geloven jullie in? In deze training maken we de kernwaarden van jouw organisatie concreet. Krachtige kernwaarden zijn namelijk ontzettend waardevol. Denk maar aan de grote merken en organisaties die je kent: waarschijnlijk roepen deze direct associaties bij je op. Dat is mede te danken aan hun stevig geformuleerde kernwaarden. Deze zijn niet alleen belangrijk voor je externe imago: ook intern is het belangrijk dat iedereen dezelfde waarden nastreeft. Alleen zo kun je als team excelleren.

WIL JIJ…

Met je team of organisatie ontdekken waar jullie voor staan? Een gezamenlijk beeld vormen van wat jullie wel en niet belangrijk vinden? En op basis daarvan drie tot vijf concrete kernwaarden ontdekken waar jullie allemaal achter staan en van waaruit jullie dagelijks waarde kunnen toevoegen? Dan is deze training iets voor jullie.

RESULTATEN

  • Je weet waar je als team/organisatie wel en niet voor staat;
  • Je hebt gezamenlijk drie tot vijf gedragen kernwaarden geformuleerd;
  • Je kunt je als team/organisatie sterker positioneren. Zowel in- als extern;
  • Je hebt de kernwaarden toegepast in communicatie-uitingen naar keuze (bijvoorbeeld een webtekst, poster, of slogan).

Jonge Honden als trainers

Bij Jonge Honden pakken we zaken vaak net even anders aan. We passen nieuwe en slimme manieren van werken toe binnen allerlei organisaties. ‘’Kickstart je project met scrum’’ is daar een voorbeeld van. Onze scrumtrainers kennen zowel de theorie achter scrum, als de praktijk. Want scrum leer je niet uit boeken, maar vooral door het gewoon te doen. Daarom helpen we nu al verschillende organisaties in de (semi) publieke sector om in de actiemodus te komen. De kennis delen we regelmatig met andere jonge honden waardoor we veel van elkaar leren, zodat ook zij scrum kunnen inzetten om slimmer te werken met hun opdrachtgevers. Enthousiasme, inspiratie en vooral veel zelf doen en ontdekken staan hierbij centraal.

Het programma

De workshop bestaat uit vier delen:

  • Theorie: wat zijn kernwaarden? En waarom is het belangrijk deze to the point te formuleren?
  • Three selfs: met elkaar kom je erachter waar jullie niet voor staan, waar jullie op dit moment voor staan en waar jullie in de ideale situatie voor willen staan. Je formuleert dus drie versies van je organisatie/team: je anti-ego, je huidige identiteit en je gewenste imago. Dit is een belangrijk uitgangspunt om passende kernwaarden te formuleren.
  • Kernwaarden formuleren: op basis van het voorgaande onderdeel formuleren we passende kernwaarden die passen bij jullie team/organisatie. Dankzij diverse werkvormen komen we uiteindelijk tot drie tot vijf gedragen kernwaarden.
  • Kernwaarden implementeren: je leert hoe je deze kernwaarden toepast in je organisatie. Bijvoorbeeld op je website, in een flyer, op een poster of in een slogan/oneliner.

Praktische informatie

Wij bieden de workshop zowel op een locatie naar keuze aan, als op ons Hok (het Jonge Honden kantoor). Voor deze workshop geldt een maximale groepsgrootte van 10 personen. De investering bedraagt €495. De workshop duurt ongeveer drie uur.

 

Interesse?

Neem contact op met de Jonge Honden Trainerspool via trainerspool@jongehonden.com of bel met +31 (0)30 293 6468.

25 oktober 2017