Woonvisie gemeente Huizen krijgt een boost

Woonvisie krijgt een boost met een verdiepend en fris artikel

De gemeente Huizen ging aan de slag met een nieuwe woonvisie, die zij door Bureau Loefzij lieten schrijven. Met veel inwoners van Huizen werd gesproken, alleen bleven de gesprekken met jongeren helaas achter. Jonge Honden werd erbij gevraagd; want wij weten wel raad met jongeren. Op pad in Huizen dus!

Jonge Honden brengt beweging

Hoe? We gingen een dag op pad in Huizen en vroegen 15 jongeren in de leeftijd van 18-30 jaar het hemd van het lijf door middel van creatieve vragen en dilemma’s over woonvoorkeuren, de buurt, de manier van wonen en over hun droomhuis. De gesprekken waren de basis voor een intermezzo in de woonvisie: een fris vormgegeven verhaal met foto’s om zo een beeld te krijgen van de manier waarop jongeren in Huizen denken over het thema ‘wonen’.

“Jonge Honden kwam met leuke en handige ideeën voor het onderzoek en wisten Huizer jongeren snel voor zich te winnen. Daarnaast vertaalden ze de gesprekken in een leuk en inhoudelijk sterk artikel dat wij graag gebruikten al onderdeel van de Woonvisie van gemeente Huizen.”

Meer weten?
19 januari 2018