Ymere

 

Inbraakpreventie en veiligheidsgevoel

In de Van der Pekbuurt in Amsterdam Noord staan ongeveer 1100 sociale
huurwoningen van woningcorporatie Ymere. De afgelopen jaren hebben de gemeente, de Politie en Ymere geïnvesteerd in de veiligheidsaanpak in deze buurt.

In 2019 is Ymere gestart met een project waarin bewoners maatregelen aangeboden krijgen, die de woningen beter beschermen tegen inbrekers. Daarnaast wordt de veiligheidsperceptie van de bewoners onderzocht. Hoe ervaren de bewoners de veiligheid in de buurt?

Jonge Honden brengt beweging

Jonge honden Laurien en Eline co├Ârdineren dit project: ze spreken met bewoners, onderzoeken de woningen en voeren maatregelen uit waar mogelijk. Ze houden contact met alle betrokken partijen, inclusief de bewoners, zodat elk adres met de juiste maatregelen wordt voorzien.

Door prikkelende vragen te stellen tijdens de huisbezoeken en goed door te vragen, halen Laurien en Eline veel informatie op over het gevoel van veiligheid in de buurt. Met deze informatie zoeken zij samen met de Gemeente, de Politie en Ymere naar passende oplossingen, om zo het veiligheidsgevoel in de buurt te vergroten.

28 januari 2020