Visueel communiceren

Zeg het met een plaatje

Vergaderingen waarin mensen langs elkaar heen praten? Een PowerPointpresentatie met te veel tekst? Moeite om je punt duidelijk te maken? Zeg ’t met een plaatje! In deze training krijg je in 2,5 uur de theorie van visual thinker Dan Roam onder de knie. In zijn boek ‘Op de achterkant van een servet’, schetst hij een raamwerk dat je helpt om bij elke situatie de juiste tekening te maken. Om je ideeën over te brengen óf om problemen visueel op te lossen.

Jonge Honden als trainers

Bij Jonge Honden pakken we zaken vaak nét anders aan. We passen nieuwe manieren van werken toe binnen allerlei organisaties, waaronder nieuwe manieren van communiceren. Visueel communiceren is daar een voorbeeld van. Onze trainers kennen de theorie achter visual thinking van binnen en van buiten. Niet alleen uit de boeken, maar ook doordat zij deze zelf toepassen. Deze kennis delen we regelmatig met andere professionals en dat doen we graag! Enthousiasme, inspiratie en een vooral veel zelf doen staan hierbij centraal.

Het programma

In deze workshop ga je zelf aan de slag met het maken van tekeningen. Aan de hand van de volgende stappen leer je voor elke situatie de juiste tekening te maken:

  • Bepaal wat je tekent. Dit doen we aan de hand van het 6 WH-model. Is hetgeen je wil weergeven een wie, wat, waar, wanneer waarom of hoe?
  • Bepaal hoe je dit tekent. Aan de hand van het SKVIV-model leer je jouw tekening afstemmen op verschillende doelen.
  • In een praktijkcase leer je een idee waar je mee rond loopt te visualiseren. Zodat je dit de volgende dag direct kunt toepassen.

Praktisch

Wij bieden de workshop zowel op een locatie naar keuze aan, als op ons Hok (het JongeHonden kantoor). Afhankelijk van de groepsgrootte wordt de workshop gegeven door twee óf vier. Tijdens de training helpen we de deelnemers persoonlijk om tot de beste tekening te komen. De prijs varieert van €912,- voor een groep van max. 20 deelnemers tot €1600,- voor een groep tot max. 40 deelnemers (excl. BTW). De workshop duurt tweeënhalf uur.

Interesse?

Neem contact op met de Jonge Honden Trainerspool via trainerspool@jongehonden.com of bel met +31 (0)30 293 6468.

25 oktober 2017