Visueel communiceren

Zeg het met een plaatje

Tekeningen kunnen jouw boodschap versterken. Zodat anderen je verhaal beter begrijpen en dat wat je zegt letterlijk zichtbaar wordt. Dit helpt om effectiever te communiceren.

In deze training leer je in 2,5 uur de basisbeginselen van visueel communiceren. We gaan zelf aan de slag met het maken van tekeningen. Je leert waarom tekenen zo goed werkt en je leert simpele en abstracte begrippen om te zetten naar beeld. Aan het einde van deze training pas jij dit toe op een casus van jezelf of één van de andere deelnemers. Zo dat jij aan het einde weet hoe je tekeningen in kunt zetten om je project, idee of presentatie effectiever te communiceren.

Resultaten

Na afloop:

  • Ken je basistechnieken die je helpen bij het krachtig verbeelden van taal;
  • Zet je jouw ideeën om in beeld, door inzet van het visueel alfabet;
  • Heb je verschillende symbolen getekend die je in de toekomst kunt blijven gebruiken;
  • Kun je positieve emoties, negatieve emoties en acties tekenen;
  • Pas je schaduw en kleur toe om je tekeningen aantrekkelijker te maken;
  • Heb je leren werken met visual thinking cards;
  • Heb je deze technieken leren toepassen op een praktijkcasus van jezelf of één van je collega’s.

Jonge Honden als trainers

Bij Jonge Honden pakken we zaken vaak nét anders aan. We passen nieuwe manieren van werken toe binnen allerlei organisaties, waaronder nieuwe manieren van communiceren. Visueel communiceren is daar een voorbeeld van. Onze trainers kennen de theorie achter visual thinking van binnen en van buiten. Niet alleen uit de boeken, maar ook doordat zij deze zelf toepassen. Deze kennis delen we regelmatig met andere professionals en dat doen we graag! Enthousiasme, inspiratie en een vooral veel zelf doen staan hierbij centraal.

Praktische informatie

Wij bieden de training zowel op een locatie naar keuze aan, als op ons Hok (het Jonge Honden kantoor). Afhankelijk van de groepsgrootte wordt de training gegeven door één of twee trainers. De prijs varieert van €750,- voor een groep van max. 10 deelnemers tot €1250,- voor een groep tot max. 20 deelnemers (excl. BTW). De training duurt tweeënhalf uur. Je kunt de training uitbreiden met een verdiepingstraining. Hierin leer je hoe je tekeningen afstemt op verschillende doelen en doelgroepen.

Interesse?

Neem contact op met de Jonge Honden Trainerspool via trainerspool@jongehonden.com of bel met +31 (0)30 293 6468.

25 oktober 2017