Gemeente Utrecht

Communicatieadviseur CU2030 Stationsgebied

Utrecht bouwt in het stationsgebied aan de toekomst van de stad: een ontmoetingsplek voor iedereen die wil reizen, winkelen, wonen, werken en ontspannen in de dynamiek van het hart van Nederland. Een gebied dat zich nu kenmerkt met veel bouwhekken, hoge bouwkranen, omlopen en geluidsoverlast – hoe zorg je ervoor dat het Stationsgebied toch een aangename plek blijft en de stad ziet dat de overlast voor een goed doel is?

Jonge Honden als de Vonk

Jonge hond Tess is medeverantwoordelijk voor de uitvoeringscommunicatie van het gebied. Haar doel is om de communicatie vooral te richten op het toekomstbeeld, waar doen we het allemaal voor? Door bijvoorbeeld een nieuwsbrief met achtergrondverhalen naar de omgeving sturen, rondleidingen over de bouwplaats te organiseren, het gebied ‘aan te kleden’ met bouwdoeken en kunst gemaakt door lokale kunstenaars, en door mijlpalen te vieren, zoals de opening van een nieuwe fietsenstalling.

Referenties en aanbevelingen

 Tess is een enthousiaste proactieve denker en doener. Ze is in staat in korte tijd haar meerwaarde aan de organisatie en partners te laten zien. Wordt overall zeer gewaardeerd om haar actieve bijdrage en is niet bang om breder mee te denken dan alleen haar vakgebied. Tess is een jonge hond om te koesteren en vooral nog even bij ons te houden!

26 oktober 2017