Social Impact Night #4 | Future Food

Social Impact Night #4 | Future Food

Wanneer: 16 oktober 2019

Tijdens de Social Impact Nights brengen we impactmakers op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Inspirerende bijeenkomsten voor ondernemende wereldverbeteraars (to be) waarbij we ons buigen over de vraagstukken van impactmakers. Van inspiratie naar actie! Kom je met ons een verschil maken? Meld je aan voor de vierde Social Impact Night die helemaal in het teken staat van Future Food!

Future Food

In de Albert Heijn loop je dagelijks tussen de biologische voeding en producten van de lokale boer. Een overvloed van aanbod terwijl in andere delen van de wereld enorme schaarste heerst. Als we het over voedsel hebben, hebben wij het al snel over duurzaam en gezond voedsel. Aan de consumptiekant heeft voedsel voor ons nauwelijks iets te maken met honger. Wij zien voedsel steeds meer als onderdeel van het perfectioneren van ons lichaam, als haast gepersonaliseerd medicijn. Aan de productiekant grijpen we steeds verder in in de natuur. We zetten de natuur volledig naar onze hand. Denk bijvoorbeeld aan genetische modificatie.

Het probleem (aldus Julia Rijssenbeek van het FreedomLab Thinktank) is dat deze uitersten van de voedselketen, de productie- en consumptiekant, hopeloos inefficiƫnt met elkaar verbonden zijn. Nu reist ons eten duizenden kilometers en gooien we in de Westerse wereld jaarlijks evenveel voedsel weg als dat er in sub-Sahara-Afrika geproduceerd wordt. Dit is op lange termijn niet houdbaar, ook niet voor de Westerse wereld. Wat zijn de oplossingen voor deze problematiek? Tijdens deze vierde Social Impact Night draait het allemaal om een nieuwe blik op ons voedsel systeem. Samen met sociaal ondernemers duiken we in hun visie op een nieuw systeem.

Programma

Wordt nog bekendgemaakt. Hou deze pagina goed in de gaten!

Praktische informatie

Wanneer: dinsdag 16 oktober 2019
Deuren open: 18:30
Start programma: 19:00
Eind programma: 22:00
Locatie: Social Impact Factory; Vredenburg 40, Utrecht
Goed om te weten: drinks & snacks worden verzorgd!


Enthousiast geworden om mee te doen? Meld je dan snel aan!

Ik ga akkoord met het delen van mijn e-mailadres onder de deelnemers
Ik ontvang graag uitnodigingen voor toekomstige Social Impact Nights

Reactie toevoegen

*Alle velden a.u.b. correct invullen