Social Impact Night #5 | Eigenwijze Energiepioniers | Wordt verplaatst

Social Impact Night #5 | Eigenwijze Energiepioniers  | 

Tijdens de Social Impact Nights brengen we impactmakers op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Inspirerende bijeenkomsten voor ondernemende wereldverbeteraars (to be) waarbij we ons buigen over de vraagstukken van impactmakers. Van inspiratie naar actie! Impact maken doen we allemaal; of je nou ondernemer, ambtenaar of medewerker bent, kom je met ons een verschil maken? Meld je aan voor de vijfde Social Impact Night die helemaal in het teken staat van Eigenwijze Energiepioniers!

Kom je met ons impact maken? YES! Meld je dan hieronder snel aan. En luister ook meteen even onze podcast. Ben je helemaal voorbereid!

Eigenwijze Energiepioniers

Klimaatverandering is niet alleen iets waar we ons druk over moeten maken in vergaderzalen en beleidsstukken. Steeds meer mensen en organisaties beseffen dat de tijd is aangebroken om ernaar te handelen. We gaan ‘van gas los’ en nieuwe energie wordt duurzaam, lokaal en collectief opgewekt.

Vanuit allerlei hoeken staan energiepioniers op. Eigenwijs als ze zijn, wachten deze koplopers niet op maatregelen vanuit de overheid. Veel liever nemen ze het heft in eigen hand, om zo snel mogelijk klaar te zijn voor de toekomst. Samen combineren zij klimaatvraagstukken, techniek en economie tot vernieuwende oplossingen. Een echte transitie dus, waarbij we drie bewegingen onderscheiden:

  • (Sociale) ondernemingen bedenken innovatieve modellen om de opwekking en distributie van duurzame energie betaalbaar en opschaalbaar te maken;
  • Ondernemende bewoners verenigingen zich in energiecollectieven en nemen de productie in eigen hand;
  • De bestaande energie-industrie transformeert zichzelf naar een sector waarin andere waarden centraal komen te staan.

Programma

Tijdens de Social Impact Night bestaat het programma uit inspirerende talks en workshops. En je raadt het al; er zal een aantal Eigenwijze Energiepioniers worden verzameld om hun dagelijkse missie met jullie te delen. We zullen het programma de komende weken bekendmaken.
De Eigenwijze Energiepioniers:
  • Spreker: HIER Opgewekt

Hét kennisplatform op het gebied van lokale en duurzame energie initiatieven komt ons bij praten over hoe we alle Nederlanders mee krijgen in de energietransitie. Welke tools we daarvoor in kunnen zetten en wat gebeurt er allemaal al en wat kunnen we daarvan leren? Laat je inspireren door wat wél werkt!

In Nederland zijn er al ruim 500 lokale duurzame energie-initiatieven opgericht. Energie-U is als één van de grootste in Nederland onderdeel van deze beweging. Deze Utrechtse coöperatie ondersteunt bewoners en wijken bij het winnen van duurzame energie.

Energiearmoede aanpakken, zorgen voor werkgelegenheid en reduceren van de uitstoot van CO2: Step2Save scoort op drie fronten. Het project Step2Save is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Amsterdam en Nuon/Vattenfall en is ontstaan vanuit de wens van het College om energiearmoede van Amsterdammers tegen te gaan. Inwoners van Amsterdam-Noord krijgen gratis energieadvies van langdurig werkzoekenden die door Nuon/Vattenfall opgeleid worden.

Schooldakrevolutie is ervan overtuigd dat de energietransitie moet beginnen bij het maatschappelijk vastgoed en in het bijzonder bij scholen. Scholen, het onderwijs is immers van ons allemaal. Van een duurzame school profiteert iedereen waar je ook woont en uit welk sociaal-economsich milieu je ook komt. In de missie van de stichting -iedereen kind laten leren op én over zonne-energie- zit een kans om alle kinderen in aanraking te laten komen met groene energie. Door de veelzijdige dienstverlening (advies en begeleiding tot realisatie in combinatie met educatie) kunnen zij het thema schone energie heel volledig aanbieden.

Wanneer: Wordt verplaatst. N.T.B.
(digitale) Deuren open: 18:30
Start programma: 19:00
Eind programma: 22:00
Locatie: Link volgt bij aanmelding.

Reactie toevoegen

*Alle velden a.u.b. correct invullen