Social Impact Night #6 | Voedsel Verbinders

Social Impact Night #6 | Voedsel Verbinders

Goed boeren in de stad, hoe doe je dat? Deze editie kijken we naar voedsel vraagstukken in de stad. We gaan in gesprek met zowel impactondernemers als de overheid over stedelijke voedselproductie. Benieuwd? Kom dan naar de Social Impact Night #6 Voedsel Verbinders op dinsdag 25 mei.

We eten allemaal en voedsel is overal. In de supermarkt. Op het station. In de buurttuin. En zelfs op stadsdaken. Toch is voedsel één van de meest complexe onderwerpen die je kunt aansnijden. Het heeft raakvlakken met onze maatschappij, economie, gezondheid én natuur. Wat is de rol van voedsel in de stad? En hoe dragen stedelijke voedselvoorzieningen bij aan de verbinding tussen iedereen met én zonder groene vingers? Kortom: goed boeren in de stad, hoe doe je dat? Daarover gaan wij graag met jou in gesprek tijdens de Social Impact Night op dinsdag 25 mei. Schuif jij bij ons aan? Meld je onderaan de pagina snel aan.


Keynote: JEFFREY SPANGENBERG
Verbinder, ontwerper, uitvoerder en initiatiefnemer op het gebied urban food / urban green en de maak-community. Projecten: Word of food, streetfoodacademy, Timorplein community, Tuinen van West, Future Food, Boerenstadswens, Food night, Smaakboulevard, Westlake Floats en De Food Council MRA.

Tijdens de Social Impact Night gaat Jeffrey het hebben over De Food Council MRA; een veranderorganisatie die zich inzet voor een duurzaam, gezond, eerlijk, betaalbaar én voedselsysteem. Het idee is geënt op het gedachtegoed van Wayne Robert, die als eerste een Food Council in Toronto heeft opgezet. Inmiddels zijn er wereldwijd honderden Food Councils geïnstalleerd bedoeld om voedselvraagstukken in met name metropolen beter en effectiever aan te pakken. In de filosofie van Wayne Robert wordt gewerkt aan beleidsbeïnvloeding, door voedsel als thema op de agenda te krijgen van lokale, regionale en nationale overheden. Hoe Jeffrey en De Food Council MRA dat doen? Luister en praat mee!


Impactmakers:

Voedselbos Green Heart Nature Farm
Kestrel Maher & Geert-Jan van Nistelrooij zijn de eigenaren en het voedselbos dat ligt in Geffen. Het goede nieuws: het bos is aangeplant. Echter duurt het nog jaren voordat het bos voedsel gaat produceren. Green Heart Nature Farm is heel benieuwd welke businessmodellen ze kunnen toepassen om de opbrengsten van het bos te gaan vermarkten. Denk jij met ze mee?

Locals Utrecht
Locals Utrecht is een platform voor Utrechtse makers. “Wij geloven dat deze Utrechters met hun producten onze regio leuker en lekkerder maken”. En daarom heeft Locals Utrecht een pakketdienst opgezet waarmee consumenten direct van deze producenten kunnen afnemen. De consument krijgt de allerbeste kwaliteit voor groothandelsprijs en de producent staat in direct contact met consument waardoor ze minder afhankelijk zijn van de horeca.
🔥 Hun missie = het logischer maken van de voedselketen en door middel van de Locals Utrecht-pakketten daar iedereen aan laten bijdragen.

BuurtMaaltijden
BuurtMaaltijden wil met gezonde voeding buurtbewoners activeren die een grote afstand (dreigen te) hebben tot de samenleving. De maaltijden zijn het middel om het hogere doel te bereiken. De vrijwilligers komen aan de deur bij mensen die het nodig hebben. Door intensief samen te werken met bestaande welzijns- & gezondheidsorganisaties weten ze de juiste mensen te bereiken.


Programma
18.45: Inloop
19.00: Keynote
19.40: Pitches van impactmakers
20.00: Brainstorm sessies
20.45: Terugblik & conclusies
21.00: Borrel & bijpraat

Praktische informatie

Wanneer: dinsdag 25 mei 2021
Deuren open: 18:45 uur
Tijd: 19:00 – 21.00 uur
Online en gratis


Social Impact Nights
Tijdens de Social Impact Nights brengen we impactmakers op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Het zijn inspirerende bijeenkomsten voor ondernemende wereldverbeteraars (to be), waarbij we ons buigen over de vraagstukken van impactmakers. Van inspiratie naar actie! Kom je met ons een verschil maken?


Meld je hier aan:

    Ik ga akkoord met het delen van mijn e-mailadres onder de deelnemers
    Ik ontvang graag de Jonge Honden nieuwsbrief voor o.a. toekomstige Social Impact Nights