Social Impact Night #7 | Participatie Pioniers

Social Impact Night #7 | Participatie Pioniers

Langzaam, maar zeker gaat samenleving weer van het slot en komen de buurten weer tot leven! Wij kunnen de buurt weer in, maar nemen ook veel mee van de periode waarin dit niet zo was. Daarom richten we ons tijdens Social Impact Night #7 op innovatieve idee├źn en methodieken om buurtparticipatie te bevorderen. Lekker aan de slag met en leren over nieuwe participatiemethodes? Onze impactmakers hebben een vernieuwende aanpak en testen die graag met jou! Heb jij een passie voor buurtvernieuwing? Werk jij aan sociale cohesie in buurten? Of ben je bezig met een initiatief waarin de hele buurt meegenomen moet worden? Dan is deze Social Impact Night op 29 juni voor jou! Meld je nu gratis aan.


Keynote: Kickstad
Zeg je participatie, dan zeg je Kickstad! Kickstad houdt zich 24/7 met participatie bezig, van creatieve workshops met opdrachtgevers om tot een participatiestrategie te komen tot het maken van participatieplannen, het voeren van stakeholdergesprekken of de organisatie van creatieve participatiebijeenkomsten. Denk hierbij aan thematafels, webinars, wijkwandelingen of participatieplatformen. Tijdens de keynote sessie vertelt Kickstad alles over welke creatieve werkvormen je kan inzetten om participatie leuk, effectief en transparant te maken, en welke lessen ze geleerd hebben na een jaar corona. 

Participatie pioniers:

  • Swipocratie: swipe in 2 minuten door beelden en stellingen. Geef je mening terwijl je op de bus staat te wachten. Met deze nieuwe manier van participatie richt Swipocratie zich op de grote groep burgers die nu meestal niet bereikt wordt met participatie. Hoe bereik en betrek je jongeren, laaggeletterden, mensen die geen tijd hebben, mensen die denken dat het onderwerp te saai, of juist te ingewikkeld is? 
  • Wijkdecor: een creatief participatiespel om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan over ruimtelijke ontwikkelopgaven. Het resultaat van dit spel? Een open gesprek, meer begrip voor elkaars belangen en betere en gedragen oplossingen voor het vraagstuk

Praktische informatie
Wanneer: dinsdag 29 juni 2021
Deuren open: 18:45 uur
Tijd: 19:00 – 21.00 uur
Online en gratis

Programma
18.45: Inloop
19.00: Keynote
19.30: Pitches van impactmakers
20.00: Brainstorm sessies
20.45: Terugblik & conclusies
21.00: Borrel & bijpraat


Social Impact Nights
Tijdens de Social Impact Nights brengen we impactmakers op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Het zijn inspirerende bijeenkomsten voor ondernemende wereldverbeteraars (to be), waarbij we ons buigen over de vraagstukken van impactmakers. Van inspiratie naar actie! Kom je met ons een verschil maken?


Meld je hier aan:


    Ik ga akkoord met het delen van mijn e-mailadres onder de organisatoren van het event Ik ontvang graag de Jonge Honden nieuwsbrief voor o.a. toekomstige Social Impact Nights