Leiding geven aan de toekomst? Begin bij het begrijpen van jezelf!

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2019 is er weer een tweedaagse training Persoonlijk Leiderschap – Discover Your Leadership. Pepijn geeft je een indruk waar deze training over gaat. Lees snel verder!

Herkenbaar?

Je bent jong en je wilt wat. Slim, ambitieus en de wereld ligt aan je voeten. Je zit vol met plannen voor een betere wereld en wilt leiding geven aan de toekomst. Maar hoe doe je dit? Begin bij jezelf. Door goed leiding te kunnen geven aan jezelf, kun je leiding geven aan anderen en aan de toekomst. Er is een directe correlatie tussen persoonlijk leiderschap en je vermogen om leiding te geven aan anderen. Theorieën over persoonlijk leiderschap zijn niets nieuws, maar zijn super relevant voor onze jonge generatie die verlamd kan worden door keuzestress en een gebrek aan koers. Ready for takeoff? Dit is het pad naar leiderschap ‘from the inside out’.

Begrijp je verleden

Goed leiderschap begint bij jezelf. Door bewuste keuzes te maken kun je zelf leiding geven aan je toekomst. Dit vraagt om een scherp beeld van je vertrekpunt. Waar kom ik vandaan en hoe ben ik hier gekomen? Welke patronen in denken, reactie en gedrag heb ik ontwikkeld? Op momenten van grote successen in jouw leven: welke talenten of vaardigheden liet je hier zien? Ga even terug in de tijd en ontdek welke gewoontes en gedragingen jij hebt aangenomen bij positieve én bij negatieve gebeurtenissen. De gebeurtenissen in je verleden en de manier waar jij hierop reageerde zeggen veel over jouw krachten en zwaktes als leider.

Begin met het einde voor ogen

Leef jij van dag tot dag of stel je duidelijke doelen en bepaal je je eigen toekomst? Effectieve mensen werken van ‘achter naar voren’. Zij hebben principes en een visie over wat ze willen bereiken. Probeer voor jezelf een hoger doel op te stellen. Door jouw hoger doel te kennen kun jij je energie richten op wat het meest van betekenis en het belangrijkst is. Zie het als de titel van het volgende hoofdstuk in jouw leven.

Weet wat je drijft

Wat zou je gaan doen als geld geen hindernis was? Wat zou je gaan doen als je geen angst kende? Lastige vragen die al snel makkelijk beantwoord worden met “ja maar ik moet gewoon werken voor mijn geld” of “morgen om 9 uur verwacht mijn baas me gewoon weer op werk.” Maar wacht even. Want dit soort vragen zeggen wel degelijk iets over wat jou drijft als persoon. Welke waarden en principes vind jij belangrijk in jouw leven? Om keuzes, beslissingen en relaties te sturen en te beïnvloeden – en om aan te komen bij jouw hoger doel – moet je leren om de waarden te detecteren die jouw karakter als een leider vormen en definiëren.

Weet wat je belemmert

Wat weerhoudt jou van het behalen van je ambities? Met welke barrières zal je waarschijnlijk te maken krijgen als je jouw visie gaat volgen om je doel te bereiken? Door te weten wat jou belemmert, wordt het makkelijker om je visie te kunnen waarmaken. Onderzoek de oorzaak van oude gewoontes die afbreuk doen aan jouw succes. Een van de beste manieren om onderliggende oorzaken van barrières bloot te leggen is door minimaal 3 keer de “waarom” vraag te stellen. Elke keer dat je waarom vraagt, brengt dat je naar een dieper niveau.

Maak een actieplan

Niet zomaar een actieplan, maar een actieplan dat werkt. Misschien moet je voor je werkgever periodiek een ‘ontwikkelplan’ opstellen waarin je uitlegt hoe jij je de komende tijd wilt ontwikkelen binnen de organisatie. Leuk en aardig, maar wel heel erg gefocust op de werkgever in plaats van op jou als individu. Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, kan je een plan opstellen dat echt van jou is. Een plan waarmee jij je energie, toewijding en enthousiasme op peil kunt houden om de door jou gekozen richting uit te blijven gaan.

Take the leap: let’s go!

Je begrijpt je verleden, weet waar je naartoe wilt, weet wat je drijft en belemmert en hebt een actieplan klaarliggen. En dan? Focus. Doe minder dingen, richt je op de dingen die het grootste verschil maken. Reorganiseer je leven afgestemd op je doel, waarde en visie. Wees consistent en ontwikkel persoonlijke discipline in je gewoontes, gedrag en prioriteiten. En last but not least: stay on course. Klaar om ook een volgende stap te zetten?

Training Persoonlijk Leiderschap

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2019 is er weer een tweedaagse training Persoonlijk Leiderschap – Discover Your Leadership. Deze training is onderdeel van de Juniors Journey: het persoonlijke ontwikkelingsprogramma van Jonge Honden bomvol trainingen, workshops, coaching sessies en andere dingen die je nodig hebt om je als young professional te ontwikkelen. De training persoonlijk leiderschap is voor iedereen toegankelijk en kost je €350,-* (excl. BTW). Interesse? Mail 📧 pepijn@jongehonden.com of laat hieronder je gegevens achter, dan stuur ik je meer informatie!

* Doe je de training niet zakelijk? Dan hebben we een gereduceerd tarief! Neem contact op met Pepijn voor meer informatie.

     

    Reactie toevoegen

    *Alle velden a.u.b. correct invullen