Wowblauw: Jonge Honden is opgefrist!

Een regelmatige evaluatie of de huisstijl nog goed past bij de huidige identiteit en het imago van de organisatie is belangrijk. Dit jaar bestaat Jonge Honden 20 jaar. Een goed moment voor ons om die check weer eens te doen. Een APK voor het bedrijf! En dat deden we samen met Studio Playground en C-Roots.

Het belangrijkste bij een APK is natuurlijk, de motor van je organisatie, de identiteit. C-Roots heeft Jonge Honden een aantal jaren geleden gebrand. Dat resulteerde in een Jonge Honden-manifest + de bijbehorende belofte: Jonge Honden is nét de vonk die beweging veroorzaakt. 

De APK

We gingen dus opnieuw om tafel met C-Roots. Wat bleek? We deden nog steeds de dingen die we moeten en willen doen. En het werkte nog steeds (dit testte we door middel van klantarena’s. In een volgende nieuwsbrief hier meer over). Wel is de nieuwe generatie Jonge Honden het er samen over eens: we zijn niet alleen maar die vonk die beweging veroorzaakt; wij zijn Jonge Honden en wij brengen beweging! De nieuwe belofte is dan ook: Jonge Honden brengt beweging. Wel concludeerden we dat de huidige huisstijl niet consequent werd doorgevoerd en niet meer volledig paste bij de belofte. Hiervoor klopten we aan bij Studio Playground.

Evolutie vs. revolutie

Studio Playground presenteerde ons de evolutie en de revolutie. Een mooi voorbeeld van een evolutie is bijv. de Albert Heijn. Door de jaren heen is het logo, kleur en vormgeving langzaam veranderd. Maar denk ook aan Google, waar de kleuren steeds weer terugkomen, maar dan iedere keer wat strakker vormgegeven. Een revolutie brengt grotere veranderingen in de huisstijl. 


Beweging in onze visuele identiteit

In de inmiddels oude stijl werden veel kleuren en schaduwen gebruikt, maar het mistte dynamiek. Dat blijkt ook een uitdaging, want hoe kun je zonder animatie wél beweging brengen?

Het vertrekpunt

Studio Playground heeft het opgelost door verschillende vormen te maken die enerzijds nog voortborduren op het oude idee, ‘De vonk’, en anderzijds Jonge Honden en onze projecten in de spotlight zetten. Door steeds een andere vorm te gebruiken, ontstaat er vanzelf dynamiek. De kleuren zijn teruggebracht naar zwart, wit én een opvallende kleur blauw. Het zwart, ook terug te zien in de portretten, maakt onze uitstraling stoer en een tikkeltje brutaal. Het opvallende blauw brengt weer kleur en zorgt ook voor een professionele uitstraling. Stiekem toch een voorzichtige, maar op z’n Jonge Honden eigenwijze revolutie;).

Wat vind jij ervan?